19. augusta 2016

Jablkové chutney s hrozienkami a mandľami

1 kg tvrdých jabĺk., 750 práškového cukru., 100 g mandlí., 250 g hrozienok., vrchovatá lyžica horčičných semienok., polievková lyžica cayenského korenia., polievková lyžica soli., 2 šálky octu.,
Jablká obielime, vyberieme z nich jadrovník a pokrájame na kúsky. Rozvaríme ich v troške vody spolu s 500 g cukru. Mandle sparíme, stiahneme z nich šupku a posekáme. Spolu s hrozienkami pridáme posekané mandle k jablkám a za stáleho miešania prevaríme, kým zmes nezhustne ako lekvár. Potom do nej pridáme horčičné semienka a cayenské korenie a ešte necháme prejsť zmes varom. Medzitým si zvyšok cukru uvaríme na sirup, pridáme soľ a ocot a zmiešame s jablkovou masou. Necháme dobre vychladnúť. Nakoniec zmesou naplníme poháre a uzatvoríme. Jablkové chutney vydrží 12 aj viac mesiacov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára