9. novembra 2009

Škvarkové pagáče z lístkového cesta

500 g lístkového cesta (polotovar)., 250 g škvariek., soľ., drvená rasca., hladká múka., vajce.,
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca na hrúbku 5 mm. Škvarky pomelieme, podľa chuti osolíme, ochutíme drvenou rascou a premiešame. Rozotrieme ich na rozvaľkané cesto a poskladáme do kocky. Rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a znovu poskladáme. Postup opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a formičkou vykrajujeme napríklad kolieska z dierkou alebo len kolieska. Uložíme na vodou opláchnutý plech, natrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára