21. novembra 2009

Jablkový dezert s džemom

4 jablká., višňový alebo čerešňový džem., 20 g mandlí., 100 g hladkej múky., 80 g masla., 30 g práškového cukru., 5 vajec., žĺtok na natieranie., orechy na ozdobenie.,
Jablká umyjeme, osušíme a rozkrojíme napoly. Z jabĺk odstránime jadrovníky a do jamky dáme džem. Mandle sparíme vriacou vodou, ošúpeme a posekáme nadrobno. Pridáme múku, maslo, cukor, vajcia a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1cm. Z cesta vykrajujeme kolieska veľkosti jabĺk, nimi prikryjeme polovice jabĺk, natrieme rozšľahaným žĺtkom a uložíme na plech. Ozdobíme polovicami orechov a pečieme vo vyhriatej rúre 15 až 20 minút.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára