19. novembra 2009

Sviatočná bábovka

5 vajec., vanilínový cukor., 150 g práškového cukru., 150 g polohrubej múky., pol balíčka kypriaceho prášku., 30 g nasekaných orechov., 30 g nasekanej čokolády., 30 g nasekaných hrozienok., tuk na vymazanie a hrubú múku na vysypanie bábovkovej formy, práškový cukor a vanilínový cukor na posypanie.,
Nasekané orechy, čokoládu a hrozienka dáme do nádoby, posypeme 2 lyžice hrubej múky a premiešame, aby počas pečenia neklesli na dno. Žĺtky vymiešame na penu s polovičnou dávkou cukru. Z bielkov vyšľaháme sneh, prisypeme zvyšný cukor a vyšľaháme dotuha. Do žĺtkovej peny pridáme vanilínový cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, nasekané orechy, čokoládu a hrozienka. Zľahka vmiešame tuhý sneh, premiešame a cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme asi 60 minút pri teplote 180 stupňov C. Stav kontrolujeme ihlicou. Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou. Podávame na podnose na ozdobnom papierovom obrúsku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára