22. novembra 2009

Fazuľková polievka so smotanou - Francúzsko

400 g zelenej fazuľky., mäsový vývar., soľ., bobkový list., čierne korenie., muškátový kvet., 200 g zemiakov., 20 g oleja., 20 g hladkej múk., 0,2 l kyslej smotany., lyžica masla., cukor., ocot.,
Zelenú fazuľku očistíme a pokrájame. Vložíme do mäsového vývaru, osolíme, pridáme bobkový list a okoreníme dvomi zrniečkami čierneho korenia a postrúhaným muškátovým kvetom. chvíľu povaríme, potom pridáme bledú zápražku z oleja a hladkej múky. Pridáme olúpané a pokrájané zemiaky. Uvaríme do mäkka, pridáme kyslú smotanu a lyžicu masla. Podľa chuti osladíme a okyslíme octom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára