16. novembra 2009

Kávové potešenie

4 PL silnej kávoviny., 75 g posekaných vlašských orechov., 175 g polohrubej múky., 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva., 175 g zmäknutého masla., 175 g cukru., 3 veľké vajcia., 
Kávová náplň a poleva: PL kávoviny., PL cukru., 250 g mascarpone., 200 ml krémového syra., 
Ozdoba: 10 polovičiek vlašských orechov., 
Polohrubú múku preosejeme s práškom do pečiva do hlbšej misy. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, okrem vlašských orechov a kávoviny. Maslo musí byť úplne mäkké, Elektrickým šľahačom vypracujeme cesto. Nakoniec jemne primiešame kávovinu a oriešky. Cesto rozdelíme na 2 časti a vylejeme do pripravených tortových foriem. Pečieme 25 - 30 minút. V malom množstve vriacej vody (55 ml) miešame cukor a kávovinu, až kým sa nerozpustí. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a krémovým syrom. Kávovú náplň rozdelíme na 2 časti. Po vychladnutí natrieme tortový korpus polovičkou náplne, prikryjeme druhým korpusom. Zvyšnou plnkou potrieme celý povrch koláča. Nakoniec tortu ozdobíme polovičkami vlašských orechov. Necháme (najlepšie v chladničke) dobre odstáť.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára