17. novembra 2009

Teľacie závitky s krupicovými haluškami

600 g teľacieho stehna., 4 plátky šunky., 4 plátky syra., mrkva., petržlen., cibuľa., soľ., mleté čierne korenie., olej., 100 ml smotany na varenie., lyžica hladkej múky., cukor., ocot., 
Halušky: 200 g detskej krupice., vajce., soľ., 
Teľacie stehno pokrájame na štyri rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý uložíme plátok šunky, plátok syra, plátok mrkvy a plátok očisteného petržlenu. Rezne zvinieme, spevníme niťou alebo špáradlom a na rozohriatom oleji prudko opečieme. Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, pokrájaný zvyšok zeleniny, podlejeme vodou a udusíme domäkka. Závitky vyberieme a uložíme na teplé miesto. Zeleninu rozmixujeme, vylejeme do vhodnej nádoby a zahustíme smotanou, premiešanou s múkou. Omáčku ochutíme cukrom a octom. Podávame s haluškami. 
Halušky: Do rozšľahaného vajca pridáme krupicu, potrebné množstvo vody, osolíme a vypracujeme cesto. Chvíľu ho necháme odstáť. Cesto pretlačíme cez haluškár do vriacej osolenej vody a uvaríme. Scedíme a prepláchneme vodou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára