21. novembra 2009

Ohnivý hrniec - Indonézia

300 g hovädzieho zadného mäsa., 200 g bravčového mäsa z pliecka., 200 g jahňacieho mäsa., chilli papričky., mleté čierne korenie., olej., 3 cibule., 2 kápiové papriky., zeleninová paprika., mäsový vývar., 2 strúčiky cesnaku., 4 rajčiaky., 0,05 l ovocnej pálenky., soľ.,
Hovädzie, bravčové i jahňacie mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na kocky, premiešame s nadrobno posekanými chilli papričkami a mletým čiernym korením. Opražíme prudko na oleji tak, že najprv pridáme hovädzie mäso, ktoré oprážame 10 minút, potom pridáme bravčovinu a jahňacinu.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, kápiové papriky a zeleninovú papriku bez jaderníka, pokrájané na rezance. Opražíme, podlejeme troškou vývaru a udusíme do mäkka. Potom primiešame cesnak rozotretý v soli, pokrájané rajčiaky a dusíme 5 minút. Polejeme ovocnou pálenkou, zapálime a po niekoľkých sekundách prikrytím plameň zhasneme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára