15. novembra 2009

Mäsové guľky v kyslej kapuste

250 g bravčového mäsa z lopatky., 200 g hovädzieho mäsa., lyžica masti., 2 cibule., soľ., mleté čierne korenie., postrúhaný muškátový oriešok., majorán., vajce., 150 g udusenej ryže., 2 lyžice masti., 300 g kyslej kapusty., rasca., 4 lyžice rajčiakového pretlaku.,
Bravčové aj hovädzie mäso zomelieme. V rozohriatej masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, majorán, vajce, udusenú ryžu, zomleté mäso a všetko spolu dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme guľky. Na masti opražíme kyslú kapustu, pridáme rascu, zvyšnú očistenú pokrájanú cibuľu a rajčiakový pretlak, osolíme, podlejeme a krátko podusíme. Do kapusty vložíme pripravené mäsové guľky tak, aby boli zakryté kapustou a prikryté pomaly dusíme do mäkka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára