14. novembra 2009

Varené hovädzie mäso v zelenine


600 g hovädzieho mäsa., soľ., celé čierne korenie., strúčik cesnaku., 2 mrkvy.., petržlen., 1/4 zeleru., 50 g zelenej fazuľky., 100 g karfiolu.., 2 malé póry.,ružičkový kel., zeleá zelerová a petržlenová vňať.
Mäso v celku vložíme do studenej osolenej vody, pridáme celé čierne korenie a uvaríme do polomäkka. Potom pridáme cesnak, očistenú a pokrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Neskôr pridáme očistenú a pokrájanú zelenú fazuľku, karfiol rozobratý na ružičky, pokrájané póry a ružičkový kel, ochutíme zelenou zelerovou vňaťou a uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame, obložíme scedenou zeleninou a ozdobíme petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno. Podávame ako diétne jedlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára