19. novembra 2009

Pstruh na mandlach

4 stredne veľké pstruhy., soľ., mleté čierne korenie., citrónová šťava., hladká múka., mletá červená paprika., 160 g masla., dl sladkej smotany na šľahanie., 120 g opražených mandlí (PL kvalitného oleja)., soľ., 
Dobre vypitvané a umyté pstruhy mierne usušíme papierovým obrúskom. Zvonka i zvnútra osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a poprášime hladkou múkou zmiešanou s mletou červenou paprikou. Na horúcom masle pstruhy opražíme z obidvoch strán (asi 5 minút). Odložíme na teplé miesto. Do masla na panvici pridáme sladkú smotanu a mandle, ktoré sme predtým ošúpali a opražili na oleji so soľou. Všetko spolu povaríme a takto pripravenú omáčku nalejeme pred servírovaním na pstruhy. Ako príloha sú vhodné zemiaky. Ak pstruhy neservírujeme s omáčkou, chutný je aj zemiakový šalát na viac spôsobov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára