25. novembra 2009

Moravské koláče

500 g polohrubej múky., 70 g kryštálového cukru., 80 g rastlinného tuku., 20 g droždia., 450 g mlieka., vajce., štipka soli., 
Plnka: 250 g tvarohu., žĺtok., 150 g džemu., citrónová kôra., štipka soli., 
Posýpka: 30 g masla., 30 g hrubej múky., 30 g práškového cukru.,
Preosiatu múku premiešame so soľou. Z cukru, droždia a vlažného mlieka pripravíme kvások, vylejeme do múky, pridáme vajce a vypracujeme vláčne cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Stred každého kolieska trochu stlačíme, naplníme tvarohovou plnkou a džemom. Posypeme posýpkou, preložíme na vymastený plech a upečieme. 
Plnka: Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, žĺtkom a postrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli.
Posýpka: Maslo, cukor a múku zmiešame a rozmrvíme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára