26. novembra 2009

Srdiečkový koláč pre zaľúbených

175 g hladkej múky., 75 g masla., PL práškového cukru., 2 vajcia., 350 g malinového alebo jahodového džemu., 
Múku s maslom postupne prstami zmiešame a rozmrvíme, až vznikne zmes podobná strúhanke. Pridáme cukor, vyšľahané vajcia, vypracujeme hladké cesto a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút. Tortovú formu zvnútra vymastíme, pomúčime, dáme na dno 2/3 rozvaľkaného cesta a natrieme rovnomerne džemom. Z ostatného cesta povykrajujeme srdiečka, ktoré úhľadne poukladáme dookola a ozdobíme aj stred. Pečieme asi 20 minút, kým sa koláč nezačne pekne sfarbovať. Hotový posypeme po okrajoch práškovým cukrom.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára