25. novembra 2009

Plnené škrupinky - slaninová, bazalková, kôprová

12 veľkých vajec., 100 g masla alebo margarínu na praženie.,
Slaninová praženica: 4 plátky anglickej slaniny., krajec toastového chleba., lyžicu olivového oleja., soľ., trochu pažítky., 3 lyžice šľahačky., čerstvo zomleté korenie.,
Bazalková praženica: 20 g slnečnicových jadierok., 3 stonky čerstvej bazalky., 4 lyžice mlieka., 3 lyžice nastrúhaného parmezánu., soľ., čerstvo pomleté čierne korenie., 
Kôprová praženica: 1/2 viazaničky kôpru., 2 lyžice smotany., soľ., čerstvo pomleté čierne korenie., 60 g údeného lososa., 
Čerstvé vajíčka umyjeme a rozbijeme tak, aby škrupiny zostali približne z 3/4 celé. Vnútro rozdelíme do 3 misiek po 4 vajciach.
Slaninové škrupinky: Slaninu nakrájame na malé kúsky, necháme 4 dlhšie pruhy na ozdobenie. Kúsky slaniny opečieme na horúcom tuku, pridáme toastový chlieb nakrájaný na malé kocky. Do vajec zamiešame šľahačku a prísady a túto zmes nalejeme na panvicu k slanine. Urobíme tuhú praženicu, necháme vychladnúť a naplníme škrupinky. Ozdobíme slaninou.
Bazalkové škrupinky: Jadierka opražíme na panvici bez tuku. Bazalku umyjeme a nakrájame nadrobno. Syr smotanu, vajíčka a jadierka zmiešame a urobíme tuhú praženicu. Necháme vychladnúť a plníme škrupinky. Ozdobíme jadierkami a bazalkou. 
Kôprové šupinky: Kôpor umyjeme a nakrájame nadrobno. Zmiešame vajcia, smotanu a všetky prísady a urobíme tuhú praženicu. Necháme vychladnúť a plníme škrupinky. Ozdobíme prúžkami lososa. Škrupinky podávame s čiernym chlebom alebo bielym pečivom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára