20. novembra 2009

Ovocie s tvarohovým krémom

5 vajec., 150 g práškového cukru., 150 g polohrubej múky., kypriaci prášok do pečiva., 150 g zaváraného ovocia na ozdobenie., 
Krém: 250 g jemného tvarohu., 75 g masla., 75 g práškového cukru., dl šľahačkovej smotany., 10 g vanilkového cukru., 
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom, zľahka premiešame a na veľkom vymastenom a múkou vysypanom plechu upečieme piškótový plát. Z vychladnutého korpusu vykrojíme okrúhlou formičkou kolieska, z ktorých vždy jedno natrieme krémom a s ďalším spojíme. Väčšie plody ovocia pokrájame na mesiačiky (broskyne, jablká, marhule), menšie použijeme celé (maliny, ríbezle, čučoriedky). Tenkou vrstvou krému potrieme vrch každej dvojice koliesok, do stredu poukladáme ovocie a po obvode kolieska nastriekame z krému venček. Cez stred naaranžujeme ešte šľahačku.
Krém: Rozotretý alebo rozmixovaný tvaroh dobre vymiešame s maslom, práškovým i vanilkovým cukrom a so smotanou.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára