18. novembra 2009

Zlepované kolieska

250 g hladkej múky aj na rozvaľkanie cesta., 70 g práškového cukru., 2 ČL vanilínového cukru., žĺtok., 2 PL rumu., 150 g gaštanového pyré., 180 g rastlinného tuku., bielok na potretie., 
Na posypanie: zmes kryštálového cukru a posekaných orechov., 
Na gaštanový krém: 250 ml smotany na šľahanie., stužovač šľahačky., 30 g práškového cukru., a 250 g gaštanového pyré., 
Preosiatu múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok, rum gaštanové pyré a pokrájaný studený tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 6 až 7 cm. Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme a posypeme zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút pri teplote 180 stupňov C.
Krém: V miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky a s cukrom, potom opatrne primiešame gaštanové pyré. Upečené kolieska necháme vychladnúť, pomocou cukrárenského vrecka s hladkým násadcom naplníme gaštanovým krémom a spojíme. 
Rada: Gaštanové kolieska môžete upiecť aj niekoľko dni vopred a tiež ich môžete zamraziť.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára