24. novembra 2009

Calzonetti

400 g hladkej múky., balíček droždia., KL cukru., štipka soli., 4 PL oleja., 200 ml teplej vody., vajce., 
Plnka: 250 g tvarohu., 50 g strúhaného syra., vajce., 50 g na drobno nakrájanej salámy., 50 g na drobno nakrájanej šunky., 100 g  na drobno nakrájanej mozarelly., štipka soli., čierneho korenia a pizza korenia., 
Múku, cukor, soľ, instantné droždie dáme do väčšej misky a zamiešame. Pridáme olej, vodu, vajce a zmes vymiesime na hladké, vláčne cesto. Povrch cesta posypeme múkou, zakryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 7 cm. Do stredu každého kolieska dáme plnku, cesto preložíme a kraje pritlačením navzájom spojíme. Calzonetti preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 180 stupňov C.
Plnka: Všetky suroviny na prípravu plnky dáme do misky a dobre premiešame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára