27. novembra 2009

Mäsový nákyp so zeleninou

300 g mletého hovädzieho mäsa., 300 g mletého bravčového mäsa., 3 žemle., 200 ml mlieka., 2 vajcia., 150 g miešanej zeleniny., cibuľa., soľ., vegeta., mleté čierne korenie., 2 strúčiky cesnaku., lyžica posekanej petržlenovej vňate., strúhanka., olej., 
Mleté mäsá osolíme a dobre premiešame. Pokrájame žemle zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, a pridáme k mäsu. Okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, očistenú pokrájanú cibuľu, petržlenovú vňať a premiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Časť zmesi uložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie, uložíme miešanú zeleninu a zakryjeme zvyšnou časťou mäsovej zmesi. Nákyp upečieme vo vyhriatej rúre, potom vyklopíme a posypeme petržlenovou vňaťou.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára