18. novembra 2009

Pečivo z lineckého cesta

300 g hladkej múky., 200 g rastlinného tuku (hera, palmarín)., 80 g práškového cukru., vanilkový cukor., 2 žĺtky., postrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna., džem., čokoládová poleva., 
Na dosku preosejeme múku, pridáme zmäknutý tuk a rukou premiešame. Pridáme žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor., citrónovú kôru a vypracujeme vláčne cesto. Zabalíme do fólie a uložíme na dve hodiny do chladničky. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na vymastený plech a upečieme. Pečivo natrieme džemom, spájame po dve, polievame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára