21. novembra 2009

Kysnutý lekvárový koláč

280 g hladkej múky., soľ., vajce., žĺtok., 60 g práškového cukru., 80 g masla., dl mlieka., tuk na vymastenie plechu., hruškový alebo slivkový lekvár., 
Kvások: 2 dl mlieka., 15 g droždia., 10 g práškového cukru., 60 g hladkej múky., 
Posýpka: 40 g masla., 40 g hrubej múky., 40 g práškového cukru.,
Z mlieka, droždia, cukru a múky pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste. Preosiatu múku osolíme, pridáme rozšľahané vajce, žĺtok, cukor, roztopené maslo, vykysnutý kvások, vlažné mlieko a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto roztiahneme na dobre vymastený plech, natrieme lekvárom, posypeme posýpkou a upečieme vo vyhriatej rúre. 
Posýpka: Maslo, múku cukor zmiešame a rukou rozmrvíme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára