27. novembra 2009

Bulharská fazuľová s opečenou klobásou

300 g bielej fazule., soľ., 2 bobkové listy., cibuľa., 3 zelené papriky., 2 paradajky., 2 lyžice paradajkového pretlaku., mleté čierne korenie., cukor., 200 g údenej klobásy., olej., 
Vopred namočenú fazuľu scedíme, vložíme do čistej vody, osolíme a varíme takmer domäkka. Na rozohriatom oleji speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané papriky, pokrájané paradajky, fazuľu a necháme zovrieť. Zalejeme vývarom z fazule, pridáme bobkové listy, paradajkový pretlak, okoreníme a uvaríme domäkka. Ochutíme cukrom a podávame s opečenou klobásou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára