26. novembra 2009

Nákyp z kyslej kapusty

800 g kyslej kapusty., 1/8 l vývaru., 1/8 l prírodnej jablkovej šťavy., 2 klinčeky., 2 borievky., červená paprika., 100 g prerastenej slaniny., 500 g zemiakov., 1/8 l bieleho vína., 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate., 2 lyžice pochúťkovej kyslej smotany., 5 g masla.,
Kapustu zalejeme vývarom a jablkovou šťavou a pridáme koreniny. Pri nízkej teplote dusíme asi 40 minút. Papriku očistíme a nakrájame na rezance a slaninu na kocky. Slaninu dochrumkava vypečieme a potom pridáme paprikové rezance. Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. Kyslú kapustu zmiešame so slaninou a paprikou i vínom a dáme do ohňovzdornej formy. Navrch uložíme plátky zemiakov, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou, potrieme kyslou smotanou a posypeme kúskami masla. V rúre predhriatej na 220 stupňov pečieme 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára