30. júna 2014

Dusené kuracie prsia na kapii

1 kg kuracích pŕs, 2 PL tuku (olivový olej)., 2 - 3 väčšie papriky kapie., 1 strednú cibuľu., soľ., mleté čierne korenie., mletá rasca.,
Kuracie mäso očistíme a nakrájame ho na tenké pozdĺžne plátky. Z oboch strán orestujeme na zohratom tuku. Pridáme soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie a pozvoľna necháme dusiť, ak je málo tekutiny, podlejeme vodou alebo vývarom pokiaľ nám mäso nezmäkne. Keď je už mäso polomäkké pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú kapiu. Jemne premiešame aby sa spojili chute a dodusíme tak, aby ostala kapia čiastočne chrumkavá. K mäsu podávame ryžu alebo nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára