16. januára 2016

Zapekané palacinky s tvarohom a hrozienkami po nemecky

20 g masla., 60 g múky., štipka soli., KL práškového cukru., 2 vajcia., 5 PL mlieka., maslo., olej alebo rastlinné maslo na pečenie
PLNKA: 80 g masla., PL cukru., balíček vanilínového cukru., 4 žĺtky., 500 g netučného tvarohu., 100 g hrozienok namočených v rume., štipka soli., postrúhaná kôra z ½ citróna., 1/8 l mlieka a vajce na poliatie., práškový cukor na posypanie
Maslo rozpustite a nechajte trochu vychladnúť. Múku, soľ, práškový cukor, vajcia a mlieko zmiešajte. Na pomastenej panvici postupne upečte 8 tenkých palaciniek. Naplňte ich, poukladajte tesne vedľa seba do pekáčika (formy). Vajce rozmiešajte v mlieku a polejte ním pripravené palacinky. Vložte do predhriatej rúry a pri 225 stupňov C zapekajte asi 30 minút. Podávajte zľahka posypané práškovým cukrom.
PLNKA: Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľahajte do penista, do masy postupne zapracujte žĺtky. Opatrne primiešajte tvaroh, hrozienka, soľ a citrónovú kôru. Každú palacinku potrite asi 2 PL krému a zakrúťte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára