16. januára 2016

Vyprážané fánky

250 až 270 g hladkej múky., štipka soli., 50 g masla., 50 g práškového cukru., 2 žĺtky., 2 PL bieleho vína alebo rumu., 5 PL kyslej smotany., citrónová kôra., práškový cukor., vanilínový cukor., masť alebo olej
V múke rozmiešame soľ., rozmrvíme maslo., pridáme cukor., žĺtky smotanu., víno., alebo rum a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre vymiesime a cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske. Zúbkovaným kolieskom ho rozkrájame na obdĺžniky, ktoré v prostriedku dva razy nakrojíme a prepletieme. Pripravené fánky vložíme do rozpálenej masti a alebo oleja a vypražíme. Posypeme ich práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára