25. júla 2011

Zaváraná tekvica s ananásovým sirupom

2,5 kg očistenej tekvice., 1 lyžicu kyseliny citrónovej., 250 g cukru., škoricu., klinčeky., citróny., 
Sirup: 250 ml vody., 500 g cukru., 300 ml ananásového džúsu., 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej.,
Tekvicu pokrájame na kocky, zalejeme vodou, v ktorej sme rozpustili kyselinu citrónovú a necháme 24 hodín stáť. Potom vodu zlejeme. Do väčšieho hrnca dáme odkvapkanú tekvicu, zalejeme ju vodou (aby bola zakrytá), prisypeme cukor, premiešame a varíme asi 15 minút. Keď tekvica začne sklovitieť, vodu zlejeme. Na dno pripravených pohárov dáme po 1 klinčeku, kúsku škorice, naplníme ich tekvicou, zalejeme sirupom a navrch dáme koliesko citróna. (Sirup nevaríme, všetky zložky dobre zmiešame.) Sterilizujeme 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára