5. júla 2011

Zelená špargľa na masle a víne, s teplým cous cous šalátom z jarnej zeleniny, rukoly, parmezánu a bazalkového pesta

600g očistenej špargle., 1,5 dcl bieleho vína., 4dcl zeleninového vývaru., 1 šalotka., 80g postrúhanej mrkvy., 80g cukrového hrášku., 80g cous cousu., 20g postrúhaného parmezánu., 5g bazalkového pesta., 80g cherry paradajok., 100g rukoly., 50g Maslo., 50g Olivový olej.,
Očistenú špargľu položíme na panvicu z roztopeným maslom podlejeme 1dcl bieleho vína, vyredukujeme, podlejeme polovicou zeleninového vývaru a povaríme domäkka. Na olivovom oleji orestujeme šalotku, ktorú podlejeme 0,5dcl  bieleho vína a vyredukujeme, pridáme postrúhanú mrkvu, cukrový hrášok, cous cous a horúci zeleninový vývar. Prikryjeme a dáme dolu zo šporáka, stačí 5 minút na  to aby cous cous zmäkol. Potom do teplého cous cousu pridáme postrúhaný parmezán, bazalkové pesto, napoly rozrezané a ogrilované cherry paradajky a rukolu, ktorú sme predtým pokvapkali citrónovou šťavou a olivovým olejom. Celú zmes zľahka premiešame.
K špargli so šalátom si vychutnajte Hubert Club polosladký, ktorý sa vyznačuje vyváženým pomerom cukrov a kyselín a je vhodný k ľahším jedlám.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára