14. júla 2011

Krémový jahodový džem s banánmi

Na 4 poháre à 375 ml. Doba prípravy: asi 20 minút.
800 g jahôd., 200 g banánov., 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker.,
Umyté a očistené jahody spolu s olúpanými banánmi vložíme do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme Extra želírovací cukor, za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
TIP: Chuť tohto krémového džemu si zamilujú predovšetkým deti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára