5. júla 2011

Toast s rukolou, sušenými paradajkami, grilovaným kozím syrom a dressingom z dijonskej horčice

Dressing:100g smotany., 20g dijonskej horčice., 20g medu., soľ., mleté korenie., 
Rukolový šalát: 80g rukoly., 30 g nakrájaných sušených paradajok., pár kvapiek citrónovej štavy., 5g olivový olej., 
Ďalšie suroviny: 160g kozieho syra., 8 toastových chlebov (plátkov).,
Ogrilované toasty potrieme dressingom a medzi každé dva vložíme šalát z rukoly Kozí syr narežeme na plátky a sprudka ogrilujeme na oboch stranách (cca 10 sekúnd z každej strany). Po ogrilovaní syr položíme na rukolu medzi toasty, pritlačíme prepichneme špáradlami a rozrežeme na 2 kusy.
K receptu sa výborne hodí sekt Johann E. Hubert, extra suchý, ktorý zvýrazní chuť rukoly a syra.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára