5. júla 2011

Ríbezľové želé

Na 4 poháre à 375 ml. Doba prípravy: asi 30 minút
1 000 ml ríbezľovej šťavy (z asi 1,5 kg čerstvých ríbezlí)., 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker.,  
Ríbezle prepláchneme, necháme v sitku odkvapkať, potom odstopkujeme. Po častiach rozmixujeme a vzniknutú kašu prepasírujeme cez husté sitko (môžeme použiť aj lis na ovocie). Zachytenú šťavu odmeriame a nalejeme do hrnca. Pridáme želírovací cukor Extra a dobre premiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Odstavíme, odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame). 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára