5. júla 2011

Ananásovo-citrónová marmeláda

Na 6 pohárov à 375 ml. Doba prípravy: asi 30 minút
100 g dužiny z citrónov (asi 4 citróny)., 900 g ananásu nakrájaného na kúsky (cca 4 menšie ananásy)., 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker., 1 150 g kryštálového cukru.,
Odvážené ovocie vložíme do hrnca i so šťavou a ponorným mixérom rozmixujeme na pyré. Gelfix Klasik rozmiešame s 2 lyžicami cukru a vmiešame do ovocia. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu. Pridáme zvyšok cukru a za stáleho miešania povaríme ešte minimálne 5 minút. Odstavíme, odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame). 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára