26. júla 2011

Zeleninovy koláč

400 g polohrubej múky., 600 g hladkej múky., kocku droždia., 6 dcl vlažnej vody., 3 kávové lyžičky kryštálového cukru., 3 kávové lyžičky soli., 10 dkg tuk (smetol, olej alebo masť)., po 1 kávovej lyžičke -  oregano., bazalka., majorán., ľanové semeno., sézam., rasca celá.,
Obloha: kečup., 6 na tvrdo uvarených vajec., 3 strúčiky cesnaku., 3 farebné veľké papriky., 1 väčšia cibuľa., 3 paradajky., zväzok cibuľky., strúhaný tvrdý syr., korenie na pizzu., olivový olej., soľ.,
Z trochy múky, vody, droždia a cukru si pripravíme zákvas. Ostatok múky zmiešame s koreninami a soľou. Zákvas spojíme z pripravenou zmesou múky a počas miešania pridávame tuk. Cesto necháme hodinu kysnúť. Po vykysnutí ho rozdelíme na 2 vymastené plechy. Medzi tým ako nám cesto kysne si pripravíme zeleninu ktorú si nakrájame na prúžky alebo kocky. Keď už máme cesto na plechu natrieme ho kečupom, potom pridávame nakrájanú papriku, cibuľu, paradajku, vajcia, nakrájanú cibuľku a všetko okoreníme korením na pizzu. Cesnak si pretlačíme do olivového oleja a zeleninový koláč ním jemne polejeme. Nakoniec pridáme nastrúhaný tvrdý syr. Pečieme cca 30 - 45 minút v predhriatej rúre na 180 stupňov C, skúšku cesta spravíme špajlou.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára