14. júla 2011

Ostrá čučoriedková salsa

Na 4 poháre à 375 ml. Doba prípravy: asi 20 minút.
1 000 g čučoriedok., 1 červená feferónka alebo čili paprička., 30 g čerstvého nastrúhaného zázvoru., 3 chemicky neošetrené limetky., 400 ml jablkového džúsu., 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker., 2 zarovnané KL soli., štipka čerstvo namletého čierneho korenia., 
Čučoriedky preberieme, umyjeme, odvážime a ponorným mixérom rozmixujeme. Feferónku alebo čili papričky očistíme a nasekáme najemno. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. Zázvor olúpeme, nastrúhame najemno. Limetky umyjeme, osušíme, kôru nastrúhame a vyžmýkame šťavu. Všetky pripravené suroviny spolu s jablkovým džúsom vložíme do väčšieho hrnca a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Salsu ochutíme soľou a čiernym korením a okamžite plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
TIP: Namiesto čerstvých čučoriedok môžeme použiť aj mrazené čučoriedky. Salsu
podávame ku grilovanému alebo pečenému mäsu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára