5. júla 2011

Prepelička plnená  jablkami granny smith a gaštanmi so zemiakovo brokolicovou kašou

4ks vykostených prepeličiek bez stehien., 4ks bielej žemle., 2ks jabĺk granny smith., 80g gaštanov., 40g šalotky., 600g zemiakov., 200g brokolice., 2dcl mlieka., 50 g masla., Biele korenie., Soľ., 2 g čerstvého tymiánu., 0,5 dcl bieleho vína., 0,1 dcl hľuzovkového oleja., 
Vykostené prepeličky (okrem stehien ) si rozrežeme na 2 polky ktoré naplníme plnkou z na kocky nakrájanej bielej žemle, jabĺk granny smith (jemne prehriate na hľuzovkovom oleji) gaštanov, šalotky a dochutenej mletým bielym korením, soľou a čerstvým tymianom. Prepeličky si zviažeme špagátom aby sa počas pečenia nerozviazali. Pečieme prikryté spolu so šalotkou, podliate bielim  vínom do mäkka a ku koncu odkryjeme a zapečieme. Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme do mäkka. Ku koncu pridáme brokolicu a znova varíme domäkka, scedíme vodu pridáme mlieko a maslo a rozmiešame na kašu.
Ako vhodný sekt pre recept s prepeličkou servírujeme Hubert  Grand  Blanc polosladký, štýlový a svieži nápoj, ktorý aj tej najbežnejšej chvíli dodá výnimočnosť a exkluzivitu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára