6. júla 2011

Černicový džem s jablkami

Na 4 poháre à 375 ml. Doba prípravy: asi 30 minút.
750 g černíc., 250 g jabĺk., 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker., 500 g krupicového alebo kryštálového cukru.,
Černice preberieme, umyjeme a odvážime. Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime a nakrájame na malé kúsky. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára