21. novembra 2009

Dvojfarebný kysnutý koláč

500 g hladkej múky., štipka soli., 80 g práškového cukru., vajce., žĺtok., 2 dl mlieka., 30 g droždia., dl oleja., 2 lyžice kakaa., bielok., práškový cukor na posypanie.,
Múku preosejeme na dosku, premiešame so soľou a práškovým cukrom. V strede urobíme jamku, pridáme vajce, žĺtok, rozdrvené droždie, vlažné mlieko, olej a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na dve časti, do jednej vmiešame kakao a necháme na teplom mieste vykysnúť. Obe cestá rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm, na bledé cesto uložíme kakaové cesto, rukou trochu popritláčame a zvinieme. Závin uložíme na vymastený plech, natrieme rozšľahaným bielkom, na niekoľkých miestach popicháme vidličku a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Vychladený koláč posypeme cukrom.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára