20. novembra 2009

Bravčové rebierka s cesnakom a bylinkami

2 bravčové rebierka (kotlety cca 20 dkg)., strúčik cesnaku., 2 polievkové lyžice oleja., malé množstvo masla., rascu., petržlenovú vňať., soľ., mleté čierne korenie., 
Prudko opečieme na oleji rebierka z oboch strán. Pridáme malé množstvo masla, cesnak a rascu. Znížime teplotu a rebierka pomaly dopečieme. Podávame posypané nahrubo posekanou petržlenovou vňaťou.
Rada: Bravčové mäso by malo byť čo najčerstvejšie, aby malo optimálnu chuť, stačí ho uskladňovať 2 - 3 dni. Najkvalitnejšie mäso je z 5 - 8 mesačných prasiat. Uprednostňujte zvieratá, ktoré pochádzajú od sedliaka a nie veľkoprevádzok. Bravčové mäso má mať ružové sfarbenie a jemné mäsové vlákna. Na rýchle pečenie sú najvhodnejšie rebierka (kotlety) a pláty mäso zo šálu alebo orecha. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára