20. novembra 2009

Bravčové rebierka s gorgonzolovými rezancami

4 bravčové rebierka (kotlety)., soľ., mleté čierne korenie., zväzok rozmarínu., citrón., zväzok petržlenovej vňate., olej na pečenie., 15 dkg masla., 30 dkg bielych rezancov., 30 dkg zelených rezancov., 1/4 l sladkej smotany., 20 dkg syra s modrou plesňou muškátový oriešok., 1/4 l hovädzieho vývaru., 
Dôkladne poumývame citrón a ostrúhame polovicu jeho kôry. Pokrájame nadrobno rozmarín. Posypeme bravčové rebierka mletým čiernym korením, rozmarínom, citrónovou kôrou, polejeme malým množstvom oleja a necháme 1/2 hodiny marinovať. Uvaríme rezance v slanej vode tak, aby neboli celkom mäkké, scedíme ich a opláchneme studenou vodou. Rozpálime v panvici malé množstvo oleja a aj 2 polievkové lyžice masla, osolíme kotlety a upečieme ich dohneda. Pokrájame syr na malé kúsky. Zmiešame sladkú smotanu s 1/16 l vody, pridáme syr a necháme zovrieť. Varíme za stáleho miešania dovtedy, kým sa zo syra a sladkej smotany vytvorí zmes krémovej konzistencie. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a postrúhaným muškátovým orieškom. Primiešame do krému posekanú petržlenovú vňať. Pridáme do syrového krému rezance premiešame ich vidlicami na mäso. Dopečené kotlety vyberieme z panvice, dolejeme do výpeku hovädzí vývar a zavaríme. Dáme na predhriate taniere kotlety, rezance, omáčku a podávame.
Rada: Rebierka by sme mali soliť pred marinovaním, pretože soľ z mäsa "vytiahne" vodu, čiže šťavu. Pôsobením rozmarínu sú i ťažšie jedlá ľahko stráviteľné.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára