19. novembra 2009

Vianočná hubová polievka

130 g sušených húb (najlepšie kvalitných suchohríbov)., soľ., polievkové celé korenie., bobkový list., 2 l vody., za hrsť ryže., zápražka z 1,5 polievkovej lyžice masla., 2 - 3 polievkových lyžíc hladkej múky., 2,5 dl sladkej smotany na šľahanie., mleté biele korenie., citrónová šťava na okyslenie.,  
Vopred namočené a vyžmýkané huby pokrájame na stredne veľké kúsky, pridáme ich do vody so soľou, polievkovým korením, bobkovým listom a domäkka uvaríme. Pred zamiešaním zápražky pridáme dobre prebratú a umytú ryžu, ktorú taktiež domäkka uvaríme. Zahustíme zápražkou z masla a hladkej múky a dochutíme sladkou smotanou na šľahanie a mletým bielym korením. Podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára