15. novembra 2009

Bravčové mäso so zelenou fazuľkou a s rajčiakmi

400 g bravčovej krkovičky., soľ., mleté čierne korenie., lyžičku hladkej múky., 70 g údenej slaniny., cibuľu., 250 g zelenej fazuľky, mäsový vývar., karí korenie., 2 rajčiaky., zelená petržlenová vňať., 
Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime múkou. Údenú slaninu pokrájame na kocky a rozpražíme tak, aby spustila dostatočné množstvo masti. Na masti prudko opečieme pripravené rezne z obidvoch strán. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme do zlata. Očistené fazuľové struky pokrájame, uvaríme v osolenej vode do polomäkka, scedíme a pridáme k mäsu. Podlejeme horúcim vývarom, okoreníme karí korením, prikryjeme a dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme rajčiaky pokrájané na osminky, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a dodusíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zverejnenie komentára