18. novembra 2009

Srnčí chrbát

70 g mletých mandlí., 60 g strúhanky., 2 ČL kypriaceho prášku., 100 g horkej čokolády., 70 g masla., 70 g práškového cukru., 2 ČL vanilínového cukru., 4 vajcia., 2 PL rumu., tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy., 100 g ríbezľového džemu., mandle na ozdobenie.,
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie., 40 g stuženého tuku., 
Mleté mandle, strúhanku, kypriaci prášok a najemno postrúhanú čokoládu zmiešame. V miske vyšľaháme do peny maslo s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne zašľaháme žĺtky, pridáme rum a striedavo vmiešame tuhý sneh z bielkov a zmes mandlí, strúhanky, kypriaceho prášku a čokolády. Cesto rozotrieme do pripravenej formy a pečieme 30 minút pri teplote 160 / 140 stupňov C. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť, potom ho vyklopíme z formy a teplý natrieme ríbezľovým džemom.
Poleva: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame. Po úplnom vychladnutí koláč polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandľami ako ježka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára