26. novembra 2009

Maďarská slepačia polievka

1/2 menšej sliepky., 200 g hovädzieho mäsa., 150 g hovädzích kostí., 2 l vody., 200 g hlávkovej kapusty., zelená paprika., 50 g čerstvých húb., rajčiak., 1/2 menšieho karfiolu., 50 g zeleného hrášku., 5 fazuľových strukov., cibuľa., mletá červená paprika.., celé čierne korenie., soľ., pažítka.,
Očistenú sliepku, mäso a kosti umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a zakryté pomaly privedieme do varu. Asi po hodine pridáme očistenú, umytú a pokrájanú koreňovú zeleninu, kapustové listy, očistenú zelenú papriku, huby, rajčiak, karfiol, hrášok, fazuľkové struky, cibuľu, mletú červenú papriku, niekoľko zrniečok čierneho korenia a soľ. Ďalej varíme, až kým mäso nezmäkne. Polievku potom precedíme a časť slepačieho mäsa pokrájame na menšie kúsky. Polievku podávame s rezancami, kúskami mäsa a pokrájanou pažítkou.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára