28. novembra 2009

Torta Calvados

200 g mäkkého masla., 150 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., KL citrónovej arómy., 4 vajcia., 200 g hladkej múky., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva., 100 g mandľových lupienkov.,
Na náplň: 500 g olúpaných jabĺk zbavených jadrovníka., šťava z citróna., 1/2 balíčka škoricového cukru., 200 ml jablkového džúsu., 2 balíčky číreho tortového želé., 100 ml calvadosu alebo akejkoľvek inej jablkovej pálenky., 
Na krém: 400 ml smotany na šľahanie., 3 zarovnané PL práškového cukru., 1/2 balíčka škoricového cukru., balíček želatínového stužovača., 70 ml calvadosu alebo akejkoľvek inej jablkovej pálenky., 
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor, vanilínový cukor a arómu elektrickým ručným šľahačom do peny. Postupne pridávame vajcia. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do vaječnej peny a zmiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm, uhladíme a posypeme plátkami mandlí. Pečieme v rozohriatej rúre. Na náplň pokrájame jablká na plátky a dôkladne zmiešame s citrónovou šťavou, škoricovým cukrom, jablkovým džúsom a tortovým želé. Zmes dusíme pod pokrievkou asi 2 minúty až do zmäknutia jabĺk. Hrniec odstavíme zo sporáka a vmiešame calvados. Necháme asi 5 minút schladiť. Vychladnutý korpus raz vodorovne prerežeme. Spodný diel umiestnime naspäť do formy a nanesieme naň náplň. Dáme na 2 hodiny do chladničky. Na prípravu krému vyšľaháme smotanu, cukor a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Hotový stužovač vmiešame do šľahačky, pridáme calvados a premiešame. krém nanesieme na vychladnutú jablkovú náplň a uhladíme. Priložíme vrchný diel korpusu, mierne pritlačíme a dáme na hodinu do chladničky.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára