21. novembra 2009

Kávové koláčiky

200 g polohrubej múky., 2 zarovnané KL prášku do pečiva., 120 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., 3 vajcia., 120 g vychladnutého roztopeného masla., 125 ml mlieka., 3 PL instantnej kávy., 2 PL horúcej vody., 50 g arašidov (nasekaných).,
Ozdobenie: kávové zrná., stružlinky čokolády., 
Zmiešame múku a prášok do pečiva a presypeme do uzatvárateľnej nádoby (obsah 3 l), primiešame cukor a vanilkový cukor. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín, mlieko a vo vode rozpustenú kávu, nádobu pevne uzavrieme a viackrát silno potrasieme, aby sa všetko dobre premiešalo. Nakoniec pridáme arašidy a cesto ešte raz dôkladne premiešame šľahačom alebo varechou, aby sa spojili aj suroviny prichytené na okraji. Cesto nalejeme do 12 formičiek na muffiny vyložených papierovými košíčkami a dáme piecť na mriežku do rúry, čas pečenia asi 30 minút. Muffiny položíme na 10 minút na mriežku a necháme vychladnúť. Na krém dohladka vymiešame mascarpone s práškovým cukrom. Krém rozdelíme na polovicu, do jednej časti pridáme kávu a kardamóm, do druhej časti kakao. Šesť tortičiek potrieme kávovým a šesť kakaovým krémom. Koláčiky ozdobíme kávovími zrnkami a stružlinkami čokolády. 
Tip: Namiesto kardamómu môžeme pridať perníkové korenie a kakaový krém ozvláštnime pomarančovým likérom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára