26. novembra 2009

Plnené kurča

veľké kurča (2 kg)., 250 ml mlieka., 2 až 3 staršie žemle., cibuľa., zväzok petržlenovej vňate., 100 g kuracej pečene., 40 g masla., 3 žĺtky., postrúhaný muškátový oriešok., 200 ml vývaru., 100 g kyslej smotany., soľ., mleté čierne korenie., 
Kurča umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Zvonka potrieme len soľou aj korením. Mlieko zohrejeme a zalejeme ním žemle. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nakrájame najemno. Pečeň nakrájame nahrubo. V panvici rozpustíme maslo, opražíme na ňom cibuľu, petržlenovú vňať a pečeň. Za stáleho miešania opekáme, kým pečeň nezmäkne. Primiešame žĺtky zmäknuté žemle, osolíme a okoreníme muškátovým orieškom. Kurča naplníme zmesou a otvory zašijeme pevnou niťou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov C asi 45 minút. Kurča občas podlievame vodu, hotové ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. výpek zmiešame s vývarom a pridáme smotanu. Podľa chuti okoreníme.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára