13. novembra 2009

Domino s medem

80 g másla., 150 g cukru., 250 g medu., 500 g hladké mouky., kypřicí prášek do perníku., lžičku skořice lžičku kakaa., 2 vejce., hladkou mouku na vál 200 g tmavé čokoládové polevy., 50 g bílé čokoládové polevy., 
V kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme máslo. Přidáme cukr s medem a vše mícháme, dokud se jednotlivé složky dobře nepropojí. Kastrůlek odstavíme a směs necháme zchladnout. mouku prosijeme s kypřicím práškem. skořicí a kakaem. Přidáme vejce s medovou směsí a vypracujeme hladké těsto. V lednici ho necháme asi 2 hodiny odpočinout. Z odleželého těsta vyválíme na pomoučeném vále silnější plát a formičkou z něj vykrájíme obdélníčky. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Při teplote 180º C je pečeme asi 10 minut. Obě čokoládové polevy rozpustíme. Tmavou čokoládu potřeme vychladlé perníčky po celém povrchu. Z bílé čokoládové polevy na nich uděláme puntíky jako na dominu.
Tip: Na jinou, rychlejší variantu tohoto typu vánočního cukroví můžeme využít rovněž kupovaný perník, který jednoduše rozkrájíme a pak potřeme i ozdobíme polevami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára