28. novembra 2009

Dámska torta

6 vajec., 150 g cukru., 150 g masla., 200 g rozpustenej čokolády na varenie., 3 vrchovaté PL hladkej múky., 
Na potretie: 150 ml studeného mlieka., balíček šľahačky v prášku., balíček vanilínového cukru., 4 PL vaječného likéru., 
Na ozdobenie: strúhaná čokoláda.,
Na prípravu cesta šľaháme vajcia a cukor, elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou. Odstavíme zo sporáka a šľaháme do krémovej konzistencie. Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu. Polovicu hotového krému odložíme bokom na ďalšie použitie. Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme. Pečieme v rozohriatej rúre. Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy, nanesieme zvyšnú polovicu čokoládového krému a uhladíme. Dáme na 2 hodiny do chladničky. Na potretie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku v prášku, vanilínový cukor a vaječný likér s mliekom dotuha. Šľahačkou potrieme vrch torty a ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Hotovú tortu dáme na hodinu do chladničky, potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára