19. novembra 2009

Kokosová torta

5 bielkov., 180 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., 200 g strúhaného kokosu., PL polohrubej múky., ČL kypriaceho prášku do pečiva., tuk a múku na vymastenie a vysypanie tortovej formy.,
Na čokoládovú plnku: 150 g čokolády na varenie., 100 ml mlieka., 150 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 5 žĺtkov., 200 g masla., PL kakaa., PL rumu., 
Na šľahačkovú plnku: 250 ml smotany na šľahanie., stužovač šľahačky., balíček vanilínového cukru., 
Na polevu: 200 g čokolády na varenie., 150 g masla.,
V miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľaháme do tuha. Do snehu opatrne primiešame strúhaný kokos a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180 / 160 stupňov C. Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Čokoládová plnka: Na kúsky polámanú čokoládu, mlieko, práškový, vanilínový cukor a žĺtky opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia. Hotový krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame maslo, kakao a rum. 
Šľahačková plnka: Dobre vychladenú smotanu zmiešame so stužovačom a ušľaháme do polotuha, pridáme vanilínový cukor a vyšľaháme do tuha. Čokoládovú plnku rovnomerne navrstvíme na vychladnutý korpus, na ňu rozotrieme šľahačkovú plnku a povrch uhladíme stierkou. Kým pripravíme čokoládovú polevu, tortu odložíme do chladu. Nad parou rozpustíme polámanú čokoládu s maslom a vymiešame dohladka. Vrch aj boky torty potrieme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára