11. novembra 2009

Roláda so zeleninovou plnkou

5 dl mlieka., 3 vajcia., 80 g  hrubej múky., 100 g tvrdého syra., mleté čierne korenie., dl ochutenej majonézy., 100 g chrenu., petržlenová vňať., 
Plnka: 250 g karfiolu., 100 g kalerábu., 80 g zeleru., soľ., lyžica solamylu., 
V mlieku rozšľaháme žĺtky, osolíme, pridáme múku, postrúhaný syr a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech a upečieme. Papier stiahneme, plát uložíme na olejom natretý alobal, z jednej strany natrieme plnku a pomocou alobalu zvinieme do rolády. Z vychladnutej rolády odstránime alobal, roládu pokrájame na cm hrubé kolieska a poukladáme na taniere. Majonézu premiešame s chrenom a rozdelíme na pokrájanú roládu. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Plnka: Umytý očistený karfiol, kaleráb a zeler uvaríme v mierne osolenej vode, okoreníme mletým korením a zahustíme solamylom.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára