13. novembra 2009

Sekaná pečienka obložená

400 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa., 1 - 2 vajcia., 1 - 2 žemle., malá cibuľa., 30 g slaniny., soľ., mleté čierne korenie., 30 g masti.,
Zomleté mäso zmiešame vo vode s namočenou a vytlačenou žemľou. Pridáme vajcia a na polovici vyškvarenej slaniny opraženú posekanú cibuľu. Druhú polovicu slaniny pokrájame na kocky a primiešame k sekanine. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zo sekaniny utvoríme valček, povrch potrieme bielkom alebo rozšľahaným vajcom a dáme na vymastený pekáč. Pečieme asi 1 1/2 hodiny za stáleho polievanie vypečenou šťavou. Hotovú pečienku pokrájame a vhodne obložíme zeleninou, šampiňónmi a podobne. Podávame so zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára